Kovačuša Komerc d.o.o. je počela sa radom davne 1989. godine, kao samostalna zanatska radnja čija je glavna djelatnost prerada i prodaja kafe.  Nalazi se u Bugojnu, u ulici Kovačuša II 18a. Više od tri decenije važi kao jedan od najpoznatijih bh. brendova, kada je tradicionalna bosanska kafa u pitanju. Na konferenciji “Pouzdanost 2017” dodijeljeno joj je priznanje kao jednoj od bonitetno najuspješnijih firmi. Kovačuša je kafa koja ima odličan ukus, lijep miris i provjeren kvalitet.

Odličan okus, lijep miris i provjeren kvalitet

Cilj je bio da se potrošačima ponudi kvalitetna kafa nastala prema originalnoj domaćoj recepturi  bez ikakvih primjesa i dodataka koja će svojom aromom i okusom zadovoljiti svakog ljubitelja kafe. Kontinuitet kvalitete i prepoznatljivost na tržištu rezultirali su rastom brenda, gdje smo uprkos velikoj konkurenciji uspjeli opstati i ostvariti svoj udio na tržištu koji je iz godine u godinu sve veći.

U svojoj prvobitnoj namjeri, da potrošačima ponude kvalitetnu kafu i postanu brend, svakako su i uspjeli, s obzirom da se njihova kafa danas pije u domovima širom Bosne i Hercegovine. Kada naši ljudi krenu svojim prijateljima i rodbini u dijasporu, u koferima se obavezno nađe bar jedan kilogram Kovačuše.

Pet varijanti pakovanja

Dostupna je u nekoliko varijanti:

  • Sirova kafa u ambalaži od 1000 grama
  • Mljevena pržena kafa u ambalaži od 100 grama
  • Mljevena pržena kafa u ambalaži od 200 grama
  • Mljevena pržena kafa u ambalaži od 400 grama
  • Mljevena pržena kafa u ambalaži od 500 grama

Možete je pronaći u skoro svim trgovinama na području našeg kantona, ali i u bolje opremljenim trgovinama širom naše zemlje.

Neizostavan dio bosanske sofre

Kovačuša- Najbolje od kafe…

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari