Povodom 01.10- Dana općine Gornji Vakuf- Uskoplje, sinoć je u Velikoj sali JU “Centar za obrazovanje i kulturu” Gornji Vakuf- Uskoplje održan zajednički program učenika srednjih škola sa prostora naše općine. Na stranici Srednje mješovite škole jutros je osvanuo prigodan tekst povodom sinoćnjeg programa, kao i čestitka za Dan općine.

Dan Općine je poseban dan u životu i radu svih nas. Učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ i Srednje škole „Uskoplje“ su kao poklon svome gradu pripremili bogat kulturno-zabavni program koji su zajedno izveli u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje.

Učenici obje škole pokazali su da obrazovanje ne nudi samo znanje iz različitih oblasti nauka, nego im pruža priliku da steknu različita iskustva, razviju vještine, sklope prijateljstva i izgrade snažnu ličnost.

Gornji Vakuf-Uskoplje je malen i pitom gradić, u njemu žive svi oni koje volimo, uspomene koje nosimo i zato na ovaj način dostojanstveno kažemo: Voljeni grade, sretan rođendan!

Sahatkula.ba/ FOTO: MSŠ “Gornji Vakuf”

Komentari