Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u sjedištu Ministarstva održao sastanak s predstavnicima federalnih poljoprivrednih udruženja.

Tokom sastanka prezentirana je dosadašnja realizacija poticajnih sredstava za proizvodnje, mjere podrške ruralnom razvoju te ostale vrste podrški kojima je obuhvaćena i ona za jesenju sjetvu iz Programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj u ovoj godini. 

Kako su istakli predstavnici udruženja, poljoprivrednici su zadovoljni usvojenim Programom, kao i redovnošću isplata novčanih podrški u agraru. 

Sa ovog sastanka pozvana su kantonalna ministarstva nadležna za oblast poljoprivrede da ubrzaju dostavu zahtjeva za proizvodnju mlijeka za drugi kvartal radi isplate, a zašto su već obezbijeđena operativna sredstva u Budžetu FBiH. 

Također, upućen je poziv kantonalnim vladama, kojima je Vlada Federacije BiH doznačila 200 miliona KM finansijske pomoći budžetima, da osiguraju dodatnu podršku poljoprivrednim proizvođačima za jesenju sjetvu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Agroklub.ba
Komentari