U sali JU „Centar za obrazovanje i kulturu“ Gornji Vakuf- Uskoplje danas je održana tribina na temu: „Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini“, na kojoj je kao predavač prisustvovao Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije. Tu priliku je iskoristio i da obiđe novootvorene preuređene prostorije Stranke demokratske akcije, te se uvjeri u napredak  koji je postigao novoizabrani predsjednik OO SDA Gornji Vakuf Sedžad Milanović.

Milanović je tom prilikom prezentirao dosadašnji rad općinske organizacije, te izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja članova koji pristupaju u Stranku demokratske akcije. Izetbegović je iskazao zadovoljstvo, te pohvalio pozitivan način rada koji je primjetan u općinskoj organizaciji SDA Gornji Vakuf .

Tribina održana pred punom salom

Nakon posjete prostorijama stranke, uputili su se u džamiju Mehmed- beg Stočanin, gdje su uz prisustvo naših sugrađana, uglednih članova naše zajednice, glavnog imama, predsjednika  i članova Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf, te članova Izvršnog odbora OO SDA Gornji Vakuf klanjali džumu namaz.

Sa početkom u 14 sati održana je tribina, koju je organizovao Općinski odbor SDA Gornji Vakuf, a na kojoj je prisustvovao veliki broj članova Stranke demokratske akcije, te brojne zvanice. Nakon tribine, Izetbegović se zajedno sa ostalim gostima, predstavnicima SDA Gornji Vakuf, Medžlisa islamske zajednice  Gornji Vakuf , te predstavnicima boračkih udruženja uputio na Šehidsko mezarje Gornji Vakuf, gdje su položili cvijeće i proučili Fatihu poginulim borcima našeg grada.

Komentari