U okviru manifestacije “Dani deblokade Gornji Vakuf 1993. – 2022” održan je koncert našeg istaknutog pjevača i kompozitora Eldina Huseinbegovića. Eldin je ispunio očekivanja, i oduševio mnogobrojnu publiku u našem gradu. Najprije je nastupila horska sekcija BZK “Preporod” Gornji Vakuf.

BZK Preporod Gornji Vakuf

Sa ezanom za akšam namaz nastupila je i Nova 1444. hidžretska godina, pa je tim povodom upriličen vatromet iznad parka. Zatim se prisutnima obratio glavni imam MIZ Gornji Vakuf sa čestitkom i porukom povodom Nove hidžretske godine, nakon čega je upriličen koncert Eldina Huseinbegovića i njegovog benda.

Glavni imam Hidajet ef. Polovina

Organizatori manifestacije su: Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Gornji Vakuf- Uskoplje, Organizacija ratnih vojnih invalida Gornji Vakuf, Medžlis islamske zajednice Gornji Vakuf i Javna ustanova “Centar za obrazovanje i kulturu” Gornji Vakuf- Uskoplje.

Mi u svakom slučaju nismo propustili priliku da pitamo Eldina kako mu se sviđa naš grad i atmosfera koju je zatekao u Gradskom parku.

Eldin Huseinbegović i BEND

“Zaista mi je dugo bila želja da sviramo u Vašem gradu, i zaista je večeras bila jedna posebna atmosfera. Kažem, kad su dobri ljudi tu, sve je lahko. Nadam se da će nam ova noć svima ostati u lijepom sjećanju, da ćemo ponijeti dobre utiske i da ćemo ako Bog da željeti da se što prije sastanemo ponovo” kazao je Eldin, ne skrivajući svoje zadovoljstvo i oduševljenje večerašnjom atmosferom.

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari