Vrijeme je za “Svjetski dan čišćenja”

Svjetski dan čišćenja (World Cleanup Day) je ekološki pokret kojeg je svjetski Let’s Do It tim započeo 2018. godine sa ciljem da našu planetu očisti od otpada i podigne ekološku osviještenost njenih stanovnika. Do sada je ovaj pokret ujedinio aktiviste iz 180 zemalja, koji organizuju akcije čišćenja u septembru širom svijeta.

Ove godine Svjetski dan čišćenja obilježava se 17. septembra, a Let’s Do It tim će u našoj zemlji organizovati i koordinisati akcije čišćenja na više od 40 lokacija širom BiH.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince, neformalne grupe ili organizacije civilnog društva da nam se pridruže u organizaciji i realizaciji akcija. Let’s Do It tim će za sve gradove uz pomoć svojih partenra pripremiti neophodne alate za čišćenje, a od lokalne organizacije ili grupe se očekuje učešće u okupljanju volontera za čišćenje i koordinacija na terenu.

Ukoliko ste vi predstavnik takve organizacije ili grupe prijavite se popunjavanjem google forme na linku!

Već je poznato da Bosna i Hercegovina ima velikih problema sa otpadom, divljim deponijama i odlaganjem smeća. Let’s Do It BiH već 12 godina radi na organizaciji akcija čišćenja širom BiH. Iza nas je uključenih skoro 200 000 volontera i uspjeli smo očistili preko 15 hiljada tona otpada. U čišćenju divljih odlagališta otpada svake godine učestvuju brojne organizacije, odgojno-obrazovne institucije, planinari, ronioci, te mnoge institucije i prijatelji akcije.

Prijave su otvorene od 06.08.2022. do 22.08.2022. godine.

Svi prijavljeni će biti kontaktirani putem emaila i broja telefona koji ostave u prijavi!

Let’s Do It!

Komentari