Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić danas je tokom službene posjete boravio u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje , te je tom prilikom upriličeno potpisivanje Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa privrednim subjektima sa područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Ministar se sastao sa Općinskim načelnikom Seadom Čauševićem i predstavnicima privrednih subjekata i nevladinih organizacija, te su potpisani ugovori u vrijednosti od 247.652,00 KM.

Odlukama Vlade Srednjobosanskog kantona, za privredne subjekte sa područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje izdvojena su: sredstva u iznosu od 146.746,00 KM za 2 privredna subjekta iz oblasti metaloprerađivačke industrije za sufinansiranje dijela minimalne neto plate za 478 radnika, sredstva u iznosu 48.506,00 KM za 2 privredna subjekata iz oblasti drvoprerađivačke industrije za sufinansiranje dijela minimalne neto plate za 158 radnika, sredstva u iznosu od 12.400,00 KM za 3 privredna subjekata iz ostalih industrijkih grana i obrta za sufinasiranje dijela doprinosa za 3 novouposlena radnika, te sredstva u iznosu od 40.000,00 KM za projekte pet privrednih subjekata i dva Start-up sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Pored privrednih subjekata, na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Srednjobosanskog kantona u ovoj lokalnoj zajednici podržala je tri projekta nevladinih organizacija u vrijednosti od 14.000,00 KM.

Prema riječima ministra Nisveta Hrnjića korisnici sredstava imaju obavezu da ista koriste namjenski, a nakon implementacije finansijskih sredstava podnesu konačni Izvještaj o implementaciji. Ministar Nisvet Hrnjić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je resorno ministarstvo u mogućnosti sufinansirati projekte koje su od značaja za privredne subjekte i lokalno stanovništvo, te je najavio nastavak podrške.

Sahatkula.ba

Komentari