Proteklog vikenda gornjevakufska sportska dvorana bila je domaćin 6. Međunarodnog rukometnog turnira “Đuro Hrćan” koji tradicionalno organizuje ŽRK “Sloga”. Turnir se organizuje u sklopu obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf –Uskoplje, a u pomen na legendu Gornjeg Vakufa – Uskoplja, pokojnog Đuru Hrćana. Na svakom otvorenju turnira pročita se biogafija ovog velikana kako bi djeca koja tek dolaze znala ko je ovaj čovjek, a naravno i zbog  učesnika kako bi imali bar malo osjećaja u čiju čast nastupaju. Turnir je otvorio Općinski načelnik Sead Čaušević, koji je ujedno i generalni sponzor turnira. Pored toga što smo dodjelili zahvalnice našim gostima, ovu priliku smo iskoristili da dodijelimo zahvalnicu i našem dugogodišnjem treneru, gospodinu Edinu Hadžiabdiću koji od ove sezone sjedi na klupi RK “Lokomotiva”.

Ovogodišnji turnir je poseban, jer su ga domaćini prvi put organizovali kao premijerligaši. Na turniru su igrala dva debitanta i to ŽRK “Izviđač” iz Ljubuškog i ŽRK “Prijepolje” iz Srbije. Pored debitanata još je nastupila ekipa ŽRK “Lokomotiva” iz Mostara i domaća ŽRK “Sloga”.

U finalnoj utakmici ŽRK “Izviđač” je savladala domaćine rezultatom 34:24, te izborila titulu pobjednika turnira. Drugo mjesto je osvojila ŽRK “Sloga”, a treće ŽRK “Prijepolje”.

Za najbolju igračicu turnira izabrana je Ana Petrović iz ŽRK “Izviđač”, a za najboljeg strijelca Suzana Tošić iz ŽRK “Prijepolje”. Za najbolju golmanicu turnira proglašena je Naila Milanović iz ekipe domaćina.

Pored Općine Gornji Vakuf- Uskoplje koja je generalni sponzor turnira, turnir su podržali drugi partneri: BH Telecom, Rudnik uglja “Gračanica”, OSCE, JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf- Uskoplje.

Sahatkula.ba

Komentari