Dok kandidati na predstojećim izborima svoje programe nude na sve moguće načine, ima i onih koji su sa svojim programima i sadržajem “dostupni” samo simpatizerima. Jedan od njih je Šemsudin Mehmedović koji je “ograničio” pristup svojoj stranici.

Na web prezentaciji kandidata SDA za parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Šemsudina Mehmedovića sve one koji se “odluče” da ne podrže Mehmedovića i njegovu kandidaturu dočeka i prigodna poruka te “nije moguće” odmah pristupiti stranici.

Naime, na stranici www.smtim.ba sve posjetioce prvo dočeka pop-up prozor s pitanjem “Da li biste podržali Šemsudina Mehmedovića na izborima 2022?” s dva ponuđena odgovora “Da – apsolutno” i “Ne – nikako”.

Ukoliko korisnik odgovori “Da – apsoultno”, traži mu se da upišu određene lične podatke kako bi vjerovatno postali dio “sigurne liste”, nakon čega slijedi redirekcija na stranicu, a ukoliko ipak odgovorite sa “Ne – nikako”, dočekat će vas poruka da je stranica dostupna samo simpatizerima Šemsudina Mehmedovića i SDA.

Ipak, pristup stranici u potpunosti nije blokiran, X-ić u čošku je vidljiv i zatvaranjem ankete pristupate stranici. Međutim, zanimljiv je način na koji je odlučio ovaj kandidat stići do “glasača više”.

Inače, Mehmedović je kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Klix.ba

Komentari