Ne igrajte se sa NARODOM! Pozivam sve političke subjekte da potpišemo “Izjavu časti”, te da time garantujemo istu cijenu struje i poslije izbora do proljeća!

Cijene grijanja: plina, drva i struje vjerovatno će vještački eksplodirati poslije izbora. To moramo preduprijediti. Nema izgovora za prevare!
Narod kada glasa možemo ga varati i tražiti izgovore za povećanje cijene struje. Svi znamo da su priče o restrikcijama PR priča kako bi se od građana uzelo i struja prodavala u izvoz gdje su enormno visoke cijene.

Pozivam predsjednike stranaka iz cijele BiH na potpis “Izjave časti” da neće naš državni resurs iskoristiti kako bi poslije izbora neko sticao ogromne ekstra profite od izvoza.

Zabranimo izvoz struje do okončanja krize energentima! Nemojmo naše državne resurse koristiti za stvaranje ekstra profita! Znamo da neke srbijanske i hrvatske kompanije žele našu struju kako bi je preprodale uz ekstra profite na evropskim berzama struje.

Nemojmo plašiti narod restrikcijama – znamo da se iza toga krije lobi za izvoz struje.

POJEFTINIMO CIJENU STRUJE ZA KOMPANIJE!
POMOZIMO IM!

Nemojte reći da vam nisam rekao. Ovdje je u pitanju čast i iskren odnos.

Države Evropske unije obeštećuju svoje građane. Države Jugoistočne Evrope to nisu uradile.

Bojim se scenarija u kojem će se energetska histerija iskoristiti kako bi se prevarili građani BiH. To može biti okidač za destabilizaciju stanja u državi. BiH je zemlja koja je bogata resursima za električnu energiju i taj resurs moramo staviti u službu naših građana.

Inflacija je previsoka i punjenje budžeta je ekstremno previsoko zbog inflacije. Zato iskoristimo to da garantujemo nepromjenjivu cijenu struje bar do aprila kao što je uradila Hrvatska.

Cijene grijanja: plina, drva i struje vjerovatno će vještački eksplodirati poslije izbora.
Budimo odgovorni prema građanima!
Olakšajmo im da prebrode energetsku krizu!

Šemsudin Mehmedović

Komentari