U sklopu manifestacije “Dani općine Gornji Vakuf- Uskoplje” sinoć je u Maloj sali JU “Centar za obrazovanje i kulturu” Gornji Vakuf- Uskoplje održana izložba ručnih radova i slika rahmetli Enise Zaklan Kovačić i izložba fotografija rahmetli Halida Hadžiabdića.

Mi iz teatra mladih nismo fokusirani samo na teatarsku umjetnost nego na umjetnost općenito. I nije bitno da li je to slikarstvo, fotografija, pisana riječ, muzika, performans, ili nešto slično. Tako smo i ovom izložbom  htjeli da damo omaž rahmetli Enisi i Halidu budući da njegujemo kulturu sjećanja. 

Feđa Gudić

Čovjek umire dva puta, jednom kad fizički umre i drugi put kad bude zaboravljen. I upravo zato ovakvim projektima nećemo dozvoliti da zaboravimo naše sugrađane. Isto tako, ovu priliku koristim da Vas pozovem da u petak 30.09.2022. u 18,00 sati dođete u veliku salu Doma kulture kada će se održati predstava najmlađih članova našeg teatra, a u režiji Mirković Maraka iz Viteza. I ova predstava je dio manifestacije Dani općine Gornji Vakuf-Uskoplje“, kazao je jedan od organizatora, Feđa Gudić iz Teatra mladih “Česta”.

Izložba će se moći pogledati i večeras, nakon programa koji će izvesti učenici srednjih škola, u Domu kulture.

Sahatkula.ba

Komentari