Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela.

Dana 14.10.2022.godine oko 23,15 sati u ulici 325. brdske brigade, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu i pregled K.S. rođen 1981.godine iz Busovače. Prilikom pregleda, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 15.10.2022.godine oko 17,30 sati u ulici Mehmedalije Maka Dizdara, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila make Peugeot, kojim je upravljao D.S. rođen 1972.godine iz Sarajeva. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 16.10.2022.gdine oko 01,25 sati u PS Donji Vakuf je prijavljeno da je na benziskoj pumpi koja se nalazi u Titova, općina Donji Vakuf, od strane dvije maskirane osobe izvršeno razbojništvo. Prema prijavi, nepoznate osobe su koristeći fizičku snagu savladali radnika pumpe, nakon čega su iz kase otuđili oko 10.000,00 KM.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili poduzmanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska počinilaca navedenog krivičnog djela.  

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 621 prekršajni nalog, od kojih je  159 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 48 vozača,od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Sahatkula.ba/ MUP SBK

Komentari