Općinski načelnik Sead Čaušević javno je uputio zahvalnost svim učesnicima u akciji gašenja požara prethodnih dana, sa željom da ovakvih akcija imamo što manje. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

Predmet: Zahvalnost na učešću u gašenju požara u općini Gornji Vakuf-Uskoplje

Poštovani,

Ovom prilikom želim da izrazim iskrenu zahvalnost na učešću i požrtvovanosti svim akterima koji su učestvovali prethodnih dana na akciji gašenja požara na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Posebnu zahvalnost upućujem radnicima ŠPD Šume Srednje Bosne i njihovim radnicima iz Šumarije Gornji Vakuf-Uskoplje, službenicima Službe za civilnu zaštitu naše općine, volonterima, Kantonalnoj i Federalnoj upravi za civilnu zaštitu na tehničkoj i savjetodavnoj podršci, Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sa njihovom helikopterskom jedinicom koja je dala nemjerljiv doprinos u ovoj akciji ( sa pilotom iz naše općine), kao i svim ostalim dobrim ljudima i službama koji su na bilo koji način uzeli učešća u gašenju ovog požara.

Danas kada je požar konačno stavljen pod kontrolu možemo slobodno reći da smo svi pokazali da je sistemski odgovor države značajno kvalitetniji kada djelujemo svi zajedno, a da su solidarnost i razumijevanje vrijednosti koje nas dodatno povezuju.

Sa željom da imamo što manje ovakvih akcija želim Vam svu sreću u daljnjem radu.

S poštovanjem,

Općinski načelnik:

Sead Čaušević,prof

Komentari