U prostorijama IEC “Nur”, u subotu je održana edukativna radionica za djecu predškolskog uzrasta, kao i djecu 1. i 2. razreda osnovne škole ,pod nazivom “Zdravi zubi- sretna djeca”. Na radionici su učestvovala djeca iz pet džemata: Gornja Mahala, Mehmed-beg Stočanin, Bistrica, Batuša i Vrse-Ždrimci, zajedno sa svojim muallimima. Ono sto je važno istaći jeste, da su djeca naučila o važnosti oralnog zdravlja i oralne higijene, pravilnoj tehnici četkanja zuba, a pri tom su se lijepo zabavili, aktivno učestvovali na izvođenju radionica i bili dio ove pozitivne priče u našem gradu.


Edukativnu radionicu je održala dr. dentalne medicine Lejla Duranović-Hamzić ,pod pokroviteljstvom firme LACALUT Bosna i Hercegovina, na čemu im se iskreno zahvaljujemo, kao i Medžlisu islamske zajednice Gornji Vakuf, na čelu sa glavnim imamom Hidajet ef. Polovinom koji je pružio nesebičnu podršku i u ovom projektu!“, poručili su organizatori radionice.


Ovo je jedan zaista lijep primjer kako kroz igru i zabavu djeci približiti obaveze oko izvršavanja lične higijene i važnosti održavanja zubi zdravima i čistima. Nadamo se da će ovakve radionice biti organizovane i za djecu iz drugih džemata.

Sahatkula.ba

Komentari