JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje, u petak, 11. novembra organizuje književno večer sa Vildanom Stanišić, koje će se održati u Kino sali Doma kulture sa početkom u 18,00 sati.

Bit će to prilika i za promociju njene knjige “Kćeri moja, Merjem”. Vildana Stanišić je i prije tri godine bila gošća našeg grada, kada je kroz kulturno – dokumentarnu večer pod nazivom “Dolazi juli” kada održala promociju svog CD- a “Suza majke”.

Knjiga “Kćeri moja Merjem”, autorice Vildane Stanišić ( Princess Vildana ) prati životni put same autorice. Sastoji se od 10 motivacijskih priča koje na trenutke djeluju nestvarno . Autorica zalazi u najdublje dijelove duše i društva , vješto preplićući iluzije i stvarnost. Razotkriva mnoge probleme koji muče većinu osoba, ali rijetki su oni koji se usude o tome progovoriti glasno.

Kako odgovoriti na sve životne izazove i oduprijeti se iskušenjima? Kako sa dna stići do vrha? Kako se oduprijeti zabranjenoj ljubavi, a kako zadržati čovjeka kojeg voliš? …

Samo su neka od pitanja na koje ćete odgovor pronaći u knjizi ” Kćeri moja Merjem”. Šta pjesnikinja radi u sitne sate dok grad spava i šta vidi u ogledalu? Šta je ono što promijeni čovjeka, a šta ono što se nikom ne oprašta? Čitajte u ovoj knjizi, koja se čita u jednom dahu . Pored ovih priča, svi kupci knjige “Kćeri moja Merjem” mogu uživati i u poeziji 55 višestruko nagrađivanih pjesama na brojnim svjetskim natjecanjima, koje je autorica je odabrala specijalno za čitatelje ove knjige koja je njen prvijenac i kojoj je posvetila godine svog života.

Vildana Stanišić

Budite među prvima koji će svoju kućnu biblioteku obogatiti prvom samostalnom knjigom dr.h.c Vildane Stanišić koja je zbog svog uspješnog rada i vičnosti peru i lijepoj pisanoj riječi proglašena za princezu svjetske kulture za 2021. godinu, te za ambasadora mira i ambasadora kulturnog stvaralaštva. Uživajte u bujici nepregledne strasti i bezuslovne ljubavi. Osjetite kako pjesnička duša voli i doživljava svoj grad i svoju domovinu i kako oči pjesnikinje vide svijet oko sebe. U neke sasvim nove horizonte otplovite uz ovu knjigu koju možete kupiti po promotivnoj cijeni od 20 KM. Kupovinom knjige podržavate dalji rad ove nadarene autorice, a samim tim doprinosite i razvoju kulture i umjetnosti u našoj zemlji i svijetu. Sve knjige su sa posvetom i potpisom Princeze svjetske kulturne 2021.

Ulaz slobodan!

Dobrodošli !

Sahatkula.ba

Komentari