Prije skoro tri godine Saudin efendija Lužić, tadašnji imam džamata Bojska- Lužani, doživio je saobraćajnu nesreću u kojoj je vozilom sletio u ledeni Vrbas. Na svu sreću, tu se našao Mario Oreč, koji je skočio u ledenu vodu i izvukao efendiju iz auta, pa iz rijeke. Mario je odrastao u Donjoj Ričici, a od svoje 18. godine živi u Zagrebu, taj dan je došao na sprovod rođaku, a postao heroj.

Članak iz novina

Nakon ove nesreće, Mario i Saudin su ostali u kontaktu, a danas su se ponovno sreli, ali ovaj put na puno ljepši način. Odlučili su zajedno sa svojim porodicama stvarati nove zajedničke uspomene i nastaviti gajiti ovo prijateljstvo.

Mario Oreč i Saudin Lužić

11.01.2020. godine smo se upoznali u teškim uslovima. Tog dana nakon teške saobraćajne nesreće i teškog stanja u kome sam se nalazio, Božijom odredbom na kraju tunela ukazala se svjetlost u liku ovog čovjeka. Ne razmišljajući o svom zdravlju i sebi, pomogao je drugom čovjeku, meni. Danas nakon skoro tri godine ponovo se srećemo i zahvaljujemo dragom Bogu na svakom stanju i prijateljstvu koje se izrodilo nakon jedne sudbine koja je zadesila i mene i njega“, objavio je tim povodom Saudin ef. na svom Facebook profilu.

Sahatkula.ba

Komentari