JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf- Uskoplje za sutra je organizovala dvije projekcije filma “Amanet”, koje će se prikazivati u 18,00 i 20,00 sati. Karte su u prodaji od ponedjeljka i koštaju 5 KM.

Jedan od najgledanijih bosanskohercegovačkih filmova, film “Amanet” rađen je u produkciji HudHudPro te u koprodukciji sa AmfiTetarom i Preporodom Busovača, a njegovo najveće oličenje je što je napravljen bez unaprijed određenog budžeta, koji nije imao adekvatnu pomoć nadležnih institucija, ali i da je 100-postotni bh. film.

Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine kada se Asad, momak od 25 godina, vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva.

Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan, dogovara brak svoga sina sa ocem druge djevojke koju Asad i ne poznaje. Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu, postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

Naravno, nisu zaboravili ni naše najmlađe tako da će u toku dana za učenike Osnovnih škola biti prikazan crtani film “Mačak u čizmama”, a ulaznica za njega košta 3 KM.

Po prvi put, posle više od decenije, Dream Works Animation predstavlja novu avanturu iz Šrekovog univerzuma. Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbjednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.

Sahatkula.ba

Komentari