Veoma nas je obradovala informacija da je na svečanoj manifestaciji “Nagrađivanje najboljih učenika u Federaciji BiH”, koju organizuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, naš sugrađanin dobio diplomu i nagradu kao najbolji i najuspješniji učenik u ovoj školskoj godini, a Osnovna škola “Pajić Polje” priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju. Pored Samira Talića, ovo priznanje je dobilo još 59 učenika iz Federacije BiH iz 56 različitih škola, od toga još dvoje iz našeg kantona.

Samir Talić učenik je devetog razreda Osnovne škole “Pajić Polje”, a ono što ga čini posebnim pored odličnih ocjena od samog početka školovanja su i brojne vannastavne i sportske aktivnosti u kojima je veoma uspješan. Od pvog razreda osnovne škole trenira nogomet, a od trećeg i plivanje i rukomet. Aktivni član je RK “Sloboda” Tuzla i Plivačkog kluba “Central” Vitez, a povremeno trenira i sa RK “Iskra Bugojno”, te Škola rukometa “Sedmerac” Gornji Vakuf- Uskoplje.

Pored svojih roditelja ponosnim je učinio i svoje prijatelje, trenere i nastavnike. Tim povodom obratio nam se i njegov nastavnik Erdin Sinan: “Čestitamo našem učeniku, njegovim ponosnim roditeljima Samiru i Snježani Talic i nastavnicima koji su doprinijeli njegovom uspjehu”.

Posebno želim da se zahvalim svojoj razrednici, učiteljici, pedagogici i svim nastavnicima i osoblju škole, te mojim trenerima plivanja i rukometa. Posebno se zahvaljujem svojim roditeljima, tati ponajviše, jer su mi uvijek bili neizmjerna podrška i vjetar u leđa.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za marketing i promociju “SAHAT KULA” i portal Sahatkula.ba, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Sahatkula.ba možete ostvariti:

e-mail: info@sahatkula.ba

Facebook contact: Sahatkula.ba

Sahatkula.ba

Komentari