Sportsko- ribolovno društvo “Vrbas” djeluje na području naše općine već dugi niz godina, ali slobodno možemo reći da je protekla 2022. godina za njih bila jedan od najuspješnijih. Imali su nekoliko uspješnnih akcija čišćenja korita rijeke Vrbas, realizovali brojne projekte, ali i osvajali medalje, te se plasirali i u SPIN reprezentaciju BiH.

SPIN reprezentacija Bosne i Hercegovine

Jedna od najvažnijih aktivnosti u protekloj godini bila je izgradnja nadstrešnica koje su postavljene duž obale rijeke Vrbas, od Jelića do Humca, a planiraju izgraditi još nekoliko njih na mjestima na kojima se ukaže potreba. U ovoj godini planiraju i izgradnju ribarske kuće na lokaciji Lanište, Bistrička Rika, za koju su već dobili svu potrebnu dokumentaciju.

Kada su u pitanju takmičenja, najbolje rezultate ostvarili su Adnan Milanović i Slavan Petrović. Adnan je prvak Bosne i Hercegovine u Spin kategoriji i osvajač premijer lige, dok je Slavan osvojio peto mjesto. S tim rezultatom obojica su dobili mjesto u SPIN reprezentaciji BiH i ostvarili učešće na Svjetskom prvenstvu koje će se održati 13. i 14. maja ove godine u Bugarskoj. Ovom prilikom im čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha na ovom prestižnom takmičenju.

Adnan Milanović, prvak BiH u spinu

U ekipnom plasmanu su osvojili zlato na KUP BiH u kategoriji spina, koji se održao na rijeci Željeznici u Istočnom Sarajevu, a postali su i prvaci Federacije BiH i Srednjobosanskog kantona.

Ponosni smo na rad i uspjeh našeg Udruženja, bili smo domaćini Internacionalnog Spin kupa, gdje su učestvovali takmičari iz susjednih zemalja i slobodno možemo reći da su svi iskazali zadovoljstvo organizacijom. Naše Udruženje ima za cilj da okupi mlađe generacije, koje će biti uspješne i u ostalim disciplinama, pored spina”, kazali su iz SRD “Vrbas”.

Sahatkula.ba

Komentari