Razorni zemljotresi koji su prošle sedmice pogodili područje Turske i Sirije, nanijeli su ogromne materijalnu štetu ljudima koji su živjeli na tom području. Najveći gubitak su izgubljeni ljudski životi, koji su nažalost nenadoknadivi, a mjere se desetinama hiljada. Cijeli svijet se udružio kako bi dao svoj doprinos i pomogao žrtvama u ove dvije zemlje. Tako je i kolektiv Osnovne škole “Gornji Vakuf” u saradnji sa svojim učenicima organizovao akciju prikupljanja finansijskih sredstava, te na taj način prikupio 5.151,50 KM, koje su donirali Merhametu i Udruženju “Pomozi.ba” koji će ih proslijediti do onih kojima su najpotrebniji.

Sredtsva uplaćena prema dva humanitarna udruženja

Saopštenje direktora Alije Filana prenosimo u cjelosti:

Poštovane kolegice i kolege,dragi naši učenici.

Prije svega želim da Vam čestitam na Vašoj solidarnosti i brizi koju ste ispoljili prema našoj braći i sestrama koji su osjetili strahote zemljotresa u Turskoj i Siriji. Vaša solidarnost,briga i humanost u ovim trenucima daje nadu u bolji i skladniji život. Naš kolektiv, učenici, roditelji i sekcija Crvenog križa su u provedenoj akciji prikupljanja novčane pomoći za nastradale uspjeli da prikupe 5.151,50 KM. Sredstva su uplaćena na račune Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” u iznosu od 2.601,50KM i Udruženja “Pomozi ba” u iznosu od 2.550,00KM.

Ponosan na Vas , molim dragog Boga da nam ovaj projekat upiše u dobra dijela, i da sredstva budu utrošena na pravi način.

Direktor Alija Filan

Sve pohvale za organizaciju i sve koji su učestvovali u ovom humanom činu.

Sahatkula.ba

Komentari