Na širem području Jablanice, Konjica, Kupresa i Prozora/Rame, kao i na putu Livno-Bosansko Grahovo zbog sniježnih vijavica i zaglavljenih teretnih vozila često dolazi do zastoja. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama Livno-Šuica (Borova Glava) i Posušje-Jablanica (Blidinje) zabranjeno je kretanje za teretna vozila. Na magistralnim putevima Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo-Drvar za ova vozila obavezna je upotreba lanaca. 

Jak vjetar formira sniježne nanose na magistralnom putu Priluka-Glamoč-Mlinište. Na pojedinim dionicama ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Drvar-Bosanski Petrovac, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Kupres-Šuica i Gacko-Tjentište, kao i puteve na širem području Jablanice, Prozora /Rame i Konjica.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prelazne naprave na mostu na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj je preusmjeren iz preticajne u voznu traku (postavljena je privremena saobraćajna signalizacija). Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

BIHAMK

Komentari