U prostorijama Islamskog edukativnog centra “Nur” danas je održana Skupština Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf. Na Skupštini je prisustvovalo 25 od ukupno 35 članova Skupštine, prezentiran je izvještaj o radu Izvršnog odbora MIZ Gornji Vakuf za 2022. godinu.

Alija Filan, dosadašnji predsjednik MIZ Gornji Vakuf, podnio je izvještaj o radu za 2022. godinu u kojem je podcrtan rad na finansijskoj stabilnosti Medžlisa, i nastavak radova u cilju poboljšanja infrastrukture džamija, mesdžida, grebalja, gasulhana i dr. S tim u vezi je koncipiran i Plan rada Izvršnog odbora za iduću godinu.

Skupština je također razmatrala i usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta za 2022. godinu, ali i Prijedlog budžeta za 2023. godinu, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsjednik MIZ Gornji Vakuf Sulejman Pokvić, koji je pozdravio rad dosadašnjeg predsjednika, te poručio da će nastaviti voditi ovu instituciju u pozitivnom smjeru. Zatim se obratio glavni imam Hidajet ef. Polovina, koji je prenio statističke podatke od upisima i pohađanju djece u mektebu, te poručio da roditelji treba da redovno šalju svoju djecu na vjersku pouku.

Muftija travnički Ahmed ef. Adilović

Skupštinu je prisustvovao i muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović, koji je iskazao zadovoljstvo radom skupštine i dosadašnjeg predsjednika, te poželio dobrodošlicu i uspješan rad novom predsjedniku i članovima Skupštine.

Na samom kraju Skupštine, Hidajet ef. Polovina je ispred Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf muftiji Ahmedu ef. Adiloviću uručio prigodan poklon.

Sahatkula.ba

Komentari