U višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U Bosni je kolovoz mokar i mjestimično klizav, dok je u Hercegovini pretežno suho. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. 

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.  Povremeno se duga kolona vozila formira i na GP Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK

Komentari