NAHLA calligraphy

Razmišljate o divnom, unikatnom poklonu koji bi mogli darovati dragoj osobi za Bajram?!

Onda zaista trebate pogledati radove naše mlade, ali veoma talentovane sugrađanke Elme Bakić. Posjetite njenu Facebook stranicu “NAHLA calligraphy” i uvjerite se u ljepotu njenih radova.

Elma Bakić ima 19 godina, živi u gornjevakufskom selu Seferovići. Završila je Karađoz-begovu medresu u Mostaru, nakon čega upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Studentica je prve godine, i kroz svoj hobi željela je spojiti naklonost prema slikanju i ljubav prema kaligrafiji, a kada je vidjela da u tome uspijeva, odlučila je početi sa prodajom svojih radova i sama sebi zarađivati džeparac, te olakšati svojim roditeljima.

Ljubav prema kaligrafiji rodila se još u prvom razredu medrese i tako, svake godine rasla sve više i više. Četiri godine sam bila aktivan član kaligrafske sekcije, gdje sam učila pisati kalemom i tintom na masnom papiru. U nekoliko situacija sam imala priliku susresti se i sa akrilnim bojama i izradom levhi na platnu. Generalno sam i kao mala voljela slikati, a evo, sada sam odlučila spojiti ljubav prema kaligrafiji, slikanju i bojama, te tako osnovati svoj mali biznis. Uz ogromnu želju i po preporuci mojih najbližih, aktivirala sam stranicu “NAHLA Calligraphy” i odlučila se okušati u ovom poslu. Dakle, akrilnim bojama izrađujem levhe na platnu sa bojom i veličinom po želji kupca. Kaligrafija je nešto što me odmara i uživam dok prenosim ajete Časnog Kur'ana na platno!”, kazala je Elma Bakić za portal Sahatkula.ba.

Sahatkula.ba

Komentari