Loši vremenski uslovi nepovoljno utiču na saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U većem dijelu zemlje pada kiša, kolovoz je mjestimično klizav, a učestali su i odroni kamenja na kolovoz. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići.

Na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) ovaj vikend nema radova i u funkciji su obje trake. Sutra (15.05.), zbog asfaltiranja, za saobraćaj će se ponovo zatvoriti jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Nešto kasnije očekujemo duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graninim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška.

BIHAMK

Komentari