NK “SLOGA” Gornji Vakuf- Uskoplje- lokalni partner događaja

U nedjelju je u gorenjevakufskoj sportskoj dvorani održan veoma značajan događaj za svu djecu sa područja naše općine. Radi se o Mini-Van- Tour-u, koji se ove godine održava u samo dva grada u našoj zemlji, Gornjem Vakufu- Uskoplju i Ljubinju, a predstavlja izvanrednu priliku da se djeca druže, uče fairplay igri i socijalizaciji. Učešće je uzeo veliki broj dječaka i djevojčica različitih uzrasta, a svi imaju samo riječi hvale, te se nadaju da će se uskoro nešto slično ponoviti u našem gradu.

“Mini-Van Tour (MVT) je jedinstvena aktivnost za rad u zajednicama koja spaja učenje, socijalizaciju i zabavu kroz inkluzivne sportske aktivnosti. Ovogodišnji MVT je najveći do sada, te obilazi čak 6 gradova u 5 različitih država.

Ova inovativna tura je osmišljena s ciljem posjete različitih lokalnih zajednica u regiji i kreiranja prostora za zdravu komunikaciju, sport, igru, učenje i zabavu te promicanja ideja mira, zajedništva, saradnje i zdravih životnih navika. Ekipa stručnjaka za sport i rad s djecom putuje u kombiju i sa sobom nosi postavku koja uključuje streetkick (fudbalsko igralište na napuhivanje), microsoccer – teren za fudbal 1 na 1, fairplay radionice za edukaciju djece te druge prateće edukativne, muzičke i umjetničke aktivnosti, dizajnirane da stvore nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Ova jedinstvena aktivnost je ogranizirana od strane Igrajmo Zajedno Inicijative (iZi) iz Sarajeva i fairplay inicijative iz Beča, u okviru Football Zajedno i Sport Together projekata, uz podršku brojnih lokalnih i regionalnih partnera – organizacija civilnog društva i sportskih klubova.

Djeca našeg grada su uživala. Povratna informacija roditelja djece je fantastična. Sve to nam je motiv da u budućnosti radimo još bolje, kreativnije i tako doprinesemo razvoju naše djece i zajednice”,

saopštili su iz NK “Sloga” Gornji Vakuf- Uskoplje.
Komentari