U okviru manifestacije “Dani otpora Privor 1992- Dani slobode Privor 2023” sutra će u prostorijama Udruženja “Bolja Budućnost- Privor” u Voljevcu biti upriličena promocija knjige “Jajce 1992: Odbrana i opsada kraljevskog grada” autora dr. Amira Klike, kao i prikazivanje dokumentarnog filma o nastanku i ratnom putu jajačke 305/705. Slavne brdske brigade autorice Gordane Ristović-Muslija.

Program počinje u 20,00 sati, a vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i naučite nešto više o ratnoj historiji naše domovine.

Kada smo prolazili kroz pakao proteklog rata, naši Jajčani bili su uz nas i sa nama.

Borili se za naš toprak i rodnu grudu, na tom putu polagali ono najvrijednije, svoje živote.

Privor ne zaboravlja, Privor pamti heroje. Generacijska je obaveza nositi Jajce i Jajčane u srcu. Svako od nas, s koljena na koljeno!

Zato u okviru naše manifestacije bit će upriličena promocija knjige “Jajce 1992: Odbrana i opsada kraljevskog grada” autora dr. Amira Klike, kao i prikazivanje dokumentarnog filma o nastanku i ratnom putu jajačke 305/705. Slavne brdske brigade autorice Gordane Ristović-Muslija.

Da nam se ne bi ponovilo, dođite sutra i saslušajte priče o mučnim iskustvima progona iz zavičaja, raseljavanju mnogobrojnih porodica diljem svijeta, patnje i tegobe izbjegličkog života, te na kraju povratak u opljačkan i spaljen rodni kraj.

Pogledajte i prisjetite se jajačkih branioca, film koji prati događaje i ljude, veličanstvene pobjede i podvige u odbrani i oslobađanju velikog dijela teritorije Bosne i Hercegovine, preko Sarajeva, Kupresa, Vlašića, Donjeg Vakufa, Jajca, i naravno našeg herojskog Gornjeg Vakufa.

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj značajni događaj u okviru naše ovogodišnje manifestacije:

SUTRA (SRIJEDA) SA POČETKOM U 20.00 SATI U PROSTORIJAMA NAŠEG UDRUŽENJA U VOLJEVCU!

BUJRUM!

poručuju iz Udruženja “Bolja budućnost- Privor”.
Komentari