Dana 26.10.2023.godine oko 17,30 sati u ulici Gradska, općina Gornji Vakuf-Uskoplje policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 1997.godine iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao jednu pvc vrećicu sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 22,30 sati u mjestu Vaganj, općina Jajce policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Jajce izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi. Tom prilikom kod putnika u vozilu A.K. rođen 1978.godine pronađena je jedna pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.  

Uspješna akcija je realizovana i na području Travnika, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik, oko 22,40 sati u ulici Šehida, u jednom ugostiteljskom objektu izvršili kontrolu i pregled osobe E.Š. rođen 2000.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Komentari