U idućim danima očekuje nas prolazna stabilizacija vremena u Bosni i Hercegovini. Od srijede (14.02.) do petka (16.02.), predviđa se pretežno sunčano vrijeme, uz hladna jutra i toplije dnevne temperature. Jutarnji sati bit će obilježeni slabim do umjerenim mrazom, dok se tokom dana očekuje porast temperatura, lokalno čak do oko 16 °C u četvrtak i petak.

Međutim, od vikenda (17./18.02.) najavljuje se promjena vremena s porastom oblačnosti i povremenim padavinama. Od nedjelje, novo zahlađenje će donijeti snijeg, posebno u planinskim područjima. U narednim danima i generalno tokom treće dekade februara, postoji mogućnost da snijeg zahvati i niže dijelove zemlje.

“U periodu od srijede(14.02.) do petka(16.02.) slijedi kratkotrajna stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme. Jutra hladna uz većinom slab do umjeren mraz, a danju toplije uz temperature lokalno do oko 16 °C u četvrtak i petak. Od vikenda(17./18.02.) promjena vremena uz porast oblačnosti i povremene padavine. Od nedjelje stiže novo zahlađenje sa kojim će opet najprije snijega biti na planinama. U toku sljedeće sedmice i generalno u trećoj dekadi februara postoje šanse da snijega bude i u nižim krajevima.”, napisali su iz bh meteo.

Građani se pozivaju da prate vremenske prognoze i budu spremni na ove promjene kako bi se pravilno pripremili za različite vremenske uvjete.

RadioSarajevo.ba

Komentari