Sinoć u 17:30 u Gradskoj dvorani u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrana je pripremna, a ujedno i humanitarna utakmica u kojoj su se sastali MRK Sloga i RK Rvacka.

Slogini momci ili popularno ”Tigrovi” su sinoć odigrali i treću pripremnu utakmicu, a protivnik je bila veoma mlada i perspektivna ekipa Rvacke iz Livna. Livnjaci su veoma dobro parirali našim momcima i sve do kraja prvog poluvremena nismo mogli napraviti rezultatsku prednost veću od 2 gola. Golovima Demirovića i Boškića, naši momci prave seriju 5:0 te na odmor odlazimo rezultatom 20:13. Drugo poluvrijeme treneri Biljaka i Jelčić su iskoristili za rotaciju te su pružili priliku za igru svim igračima koji su konkurisali za susret. I u drugom poluvremenu se igrao dobar rukomet, a ponovo su najveći utisak ostavili naši kadeti koji su potezima iz svoje kuhinje nerijetko dobijali velike aplauze sa tribina.
Na kraju utakmice rezultat je bio 33:27.

U redovima MRK Sloge redom su pogađali: Halebić 7 Boškić 6, Nevistić 5, Jurina 2, Čaluk 3, Ljutić 3, Demirović 2, Delić 1, Alibegović 1, Brzika 1. Sinoć su se Vakufskoj publici po prvi put od početka priprema predatavili i povratnici u nas dres Gudić Adem i Škiljan Vernes, koji će u narednoj polusezoni biti na raspolaganju treneru Goranu Biljaki.

Kod Livnjaka najraspoloženiji su bili Vrdoljak Jakov sa 7 i Vrdoljak Ivan sa 6 golova. 5 je dodao Tomić, Karadža 3, Čamber 2. Po jedan su dodali Kovač, Križan, Tomić i Marijan.

Našim Tigrovima iskrene čestitke na još jednoj pobjedi i lijepoj uvertiri pred početak drugog dijela sezone. Veliko hvala i svim navijačima koji su jučer podržali tigrove i koji su svojim dobrovoljnim prilozima podržali akciju prikupljanja sredstava za našeg Tota.

Komentari