Svjedoci smo zadnjih desetak dana da se u našem gradu zaista odigralo puno toga lijepog. Ljubitelji kulture, sporta, umjetnosti imali su pred sobom sadržaje koje su tražili. Sve ovo je obogatilo duh zajednice.

U srcu sportskih zbivanja, održan je uzbudljiv sportski turnir u nogometu pod nazivom “Turnir Mjesnih Zajednica”. Zajedništvo i sportski duh ispunili su terene dok su se lokalne zajednice nadmetale u prijateljskom natjecanju.

Uz sportske aktivnosti, pratili smo i omladinski festival ”Česta fest” u organizaciji Teatra mladih ”Česta”
Mladi talenti, kako lokalni tako i gostujući, stvarali su magiju na pozornici, dijeleći svoju strast i energiju s publikom. Od plesa do poezije, svaka izvedba nosila je sa sobom jedinstvenu priču i ostavljala neizbrisiv trag u srcima onih koji su prisustvovali.

Na polju filmske umjetnosti, publika će imati priliku uživati u filmovima “Nedelja” koji osvoja srca svojom dubinom i emotivnom snagom te u filmu za djecu “Lesi 2”, koji je svojom šarmantnom pričom osvoja simpatije svih generacija.
Ovo će u srijedu, moći pratiti svi u JU Centar za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje.

U srijedu nas očekuje utakmica ŽRK Sloge protiv ekipe iz Krajine iz Cazina. Ulaz je besplatan a na ulazu na tribine postavit ćemo kutije za dobrovoljne priloge za Tota.
Također ŽRK Sloga će u subotu odigrati utakmicu protiv Knežopljke.

Navijači Sloge, bilo da je rukomet ili futsal jedva čekaju svoje ljubimce da izađu na teren.
U petak MRK Sloga se vraća u dvoranu, ne sumnjamo da će biti krcato i da će ovi momci ostaviti srce na terenu i osjetiti snažan huk sa tribine i odvesti ove momke u pobjedu.
Svi smo se zaželjeli Biljake i njegovih momaka. Očekujemo pobjedu protiv RK Izviđač 2!

A u subotu još jedan spektakl, igra MNK Sloga, nakon sjajne pobjede u Tuzli i vraćanja samopouzdanja također se očekuje puna dvorana jer ovi momci to i zaslužuju.
Treće mjesto na tabeli govori puno toga, ovi momci zaslužuju da imaju punu dvoranu i veliku podršku.
U goste dolazi Željezničar, ekipa koja se nalazi mjesto ispod Sloge, tako da je ovo derbi kola!

Nakon divnog petka i subote ponovo nas očekuje u nedjelju turnir Mjesnih zajednica, tu će se odigrati završnica grupa i saznat ćemo koje će ekipe nastaviti dalje u ovom takmičenju.

Poslije ovoliko nabrojanog sporta u ponedjeljak je DAN ZA HUMOR. U JU Centar za obrazovanje, sport i kulturu moći ćemo gledati urnebesnu komediju ”Milka i Neđo”
Komedija “Milka i Neđo” nastala je na osnovu poznatih likova iz televizijske serije “Dobro jutro, komšija”, a tumače ih glumica Narodnog pozorišta iz Banja Luke Radenka Ševo i glumac Pozorišta Prijedor Željko Kasap.

Autor: S.M. Sahatkula.ba

Komentari