JU Centar za obrazovanje sporta i kulture Gornji Vakuf – Uskoplje jučer je bio domaćin nezaboravnog dana ispunjenog filmskom čarolijom, koji je oduševio kako mlade tako i stare posjetitelje.


S glavnim fokusom na djeci, publika je imala priliku uživati u avanturi s filmom “Lesi 2”. Ova filmska poslastica nadmašila je sva očekivanja, a sala je bila ispunjena smijehom, uzvicima oduševljenja i šaptom uzbuđenja dok su mališani pratili avanture omiljenog junaka. Reakcije djece potvrdile su da je ovo iskustvo gledanja bilo jednostavno nezaboravno.

U drugom dijelu programa, odrasli su mogli uživati u filmu “Nedelja”, koji je donio priču o životu i karijeri poznatog pjevača Džeja Ramadanovskog. Film je bio prikazan u dva termina, u 18:00 i 20:00 sati, a u oba termina sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Ovaj film odao je počast jednom od najvećih muzičkih talenata, istovremeno pružajući publici dublji uvid u njegov životni put.

Nakon projekcija, prisutni su izrazili svoje oduševljenje organizacijom događaja i kvalitetom prikazanih filmova, ističući važnost kulturnih manifestacija poput ovih u lokalnoj zajednici. JU Centar za obrazovanje sporta i kulture Gornji Vakuf – Uskoplje nastavlja svoju misiju promicanja umjetnosti i kulture te se veselimo budućim filmskim događajima koji će obogatiti život zajednice.

Sahatkula.ba/S.M.

Komentari