Ministar privrede Srednjobosanskog kantona, gospodin Sedžad Milanović, srdačno je dočekao tursku delegaciju u sklopu nastojanja za unapređenjem ekonomske suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Na čelu delegacije bili su ugledni predstavnici turskih organizacija, među kojima su se istakli Sehzan Secen, osnivačica kompanije C2B – Care for Beauty, gospodin Cenite Kocaman, generalni sekretar Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom (BIGMEV), te gospođa Nadisa Cetin, projekt menadžerica.

Radi se o posjeti turske poduzetnice i osnivača kompanije C2B – Care for Beauty, Sehzan Secen, zatim generalnog sekretara Centra za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom BIGMEV Cenite Kocaman, kao i njihovog projekt menadžera Nadisa Cetina.

BIGMEV radi na uspostavljanju i održavanju prijateljskih, ekonomskih i kulturnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Turske. Cilj ovog centra je zapravo povećanje priliva stranih i direktnih investicija u Bosnu i Hercegovinu, kao i zapošljavanje i proširenje međusobne trgovine.

U sklopu posjete, ministar Milanović i njegovi saradnici su zajedno sa turskim gostima posjetili lokalne kompanije Pharmamed i Ovnak. Tokom susreta, održani su konstruktivni sastanci sa direktorima navedenih firmi, Sanjinom Kotlicom i Valentinom Kafadarom, s ciljem istraživanja mogućnosti za buduću poslovnu saradnju i investicije.

Ova posjeta predstavlja važan korak ka daljem jačanju ekonomske suradnje između Srednjobosanskog kantona i Turske, te otvara nove perspektive za razvoj lokalne privrede. Ministar Milanović izrazio je zadovoljstvo zbog posjete turskih partnera i istakao je spremnost na daljnju saradnju u cilju ostvarivanja obostranih interesa i prosperiteta.

Komentari