Amir je s ponosom nosio ulogu generalnog sekretara Unije studenata UNMO tokom godinu i 4 mjeseca, a takođe je aktivno uključen kao sekretar u Teatru mladih Česta, član ELSA Mostar, član odbora Omladinske banke Gornji Vakuf-Uskoplje.


Nakon vanredne skupštine, 26.02.2024.godine imamo zadovoljstvo obavijestiti vas da je novo rukovodstvo Unije studenata izabrano, a Amir Čaušević preuzima ulogu predsjednika od strane Kenana Begovića.

Amir Čaušević je prvi Gornjovakufljanin koji je na čelu Unije studenta od njenog osnivanja.
Stupili smo u kontakt sa Amirom Čauševićem i on je u u svojoj izjavi rekao: “Zahvaljujem se delegatima na podršci i na povjerenju koje su mi ukazali.”
Također je imao poruku koju je želio prenijeti na studente koji studiraju na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru: ”Ustrajno ću se zalagati za pravičnost, transparentnost i jednakost, kako bismo osigurali da svaki student ima pristup podršci, pravima i prilikama koje su temelj za uspješno akademsko iskustvo. Zajedno gradimo snažnu studentsku zajednicu koja teži napretku i jednakim mogućnostima za sve!”
Na kraju je izrazio zahvalnost bivšem predsjedniku na dosadašnjem vrijednom angažmanu i standardima koje je postavio. Njegov doprinos ostavlja trajan utisak i pruža čvrstu osnovu za dalji uspjeh Unije studenata.

Sretno Amiru Čauševiću u novoj ulozi, vjerujemo da ćeš uspješno voditi Uniju studenata!

Sahatkula.ba

Komentari