Prije nego što započnemo s intervjuom, dopustite mi da vam predstavim Haruna Latića, kapitena MNK Sloge. Harun je ključna figura u timu, vođa na terenu i izvan njega. Njegova uloga kao kapitena ne samo da obuhvaća vođenje tima prema uspjehu na terenu, već i inspiriranje svojih suigrača da dosegnu svoj maksimum. Sa značajnim iskustvom i predanošću klubu, Harun ima bogatu perspektivu o tome što znači biti dio MNK Sloge.
U ovom intervjuu, imat ćemo priliku čuti njegove misli o dosadašnjem toku sezone, ciljevima kluba, ulozi navijača te izazovima i radosti koje donosi kapitenska uloga.

Kapitenu kako ocjenjujete dosadašnji tok sezone za MNK Slogu i na koji način kapetanska uloga utječe na vašu igru i timsku dinamiku?

Pozdrav, Prvo da Vas pozdravim i pohvalim vaš portal za pravovremen, profesionalan i objektivan rad u izvještavanju svih vijesti koje se tiču našeg grada, našeg kluba i svih ostalih klubova. .Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, nalazimo se na 3. mjestu Premijer lige BiH i sigurno da možemo biti jako zadovoljni trenutnim plasmanom.

Koje biste ključne faktore istaknuli kao ključne za ostvarivanje uspjeha do kraja sezone?

Da bi nastavili ovim tempom, i zavrsili među prve 4. Ekipe potrebno je da prije svega svi budemo kompletni, bez suspenzija i da smo zdravi. Imamo povrijeđena 2-3 standardna igrača, međutim i mlađi igraci dobijaju šansu i u potpunosti je iskorištavaju. Potrebno je da nastavimo istim ovim tempom, borbom, zalaganjem i rezultat neće izostati.

Kako biste opisali atmosferu unutar tima tokom vašeg kapitenskog mandata, posebno u teškim trenucima ili izazovima?

Naš seniorski klub postoji od 2017. Godine. U toku je 7. sezona naših takmičenja kroz Prvu ligu FBiH (2 sezone) i Premijer futsal lige BiH ( 5 sezona). Većina nas igramo tu od samog početka, tako da je atmosfera fantastična, i teško da se ijedan klub može po tome mjeriti sa nama. Prije svega našu ekipu krasi veliko drugarstvo i izvan terena, i to je naša najveća prednost u odnosu na ostale ekipe.

Koja je vaša strategija za motivaciju i vođenje ekipe u pripremi za ključne utakmice ili turnire?

Što se tiče strategije i motivacije ekipe za susrete, tu nema ništa posebno. Već dugi niz godina igramo skupa, svako zna svoje obaveze, svoju ulogu u timu, i sve tako funkcioniše već dugi niz godina.

Kako ocjenjujete podršku navijača MNK Sloge i na koji način oni utječu na vašu igru i motivaciju?

Naše najjače oružje i glavni adut su najbolji i najvatreniji navijači u državi. Kao što već svi znaju, naš klub je najposjećeniji u Premijer ligi BiH, i mnoge utakmice su riješene u našu korist upravo zbog naših navijača. Ništa ovo ne bi bilo moguće da nije njih i ogromne podrške, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama, i zbog toga im skidamo kapu do poda i neizmjerno im hvala.

Kako se nosite s pritiskom i očekivanjima javnosti tokom sezone, posebno kada se nalazite u borbi za visoki plasman?

Pritisak u našem klubu i gradu nije toliko izražen u lošem kontekstu. Većinom su to dobronamjerne kritike i savjeti u slučaju poraza i loše igre.

Kako biste opisali svoj odnos s trenerom i ostalim članovima stručnog tima, te na koji način ta dinamika utječe na rezultate ekipe?

Što se tice međusobnih odnosa među igračima, svi stvarno dišemo kao jedan, nema zle krvi među nama, zbog toga i imamo odlične rezultate ove sezone. Odnos uprave prema nama je također na jako profesionalnom nivou, imamo sve obezbjeđne uslove, ispoštovano je sve sto je dogovoreno. Na nama je samo da treniramo, i pružimo sve od sebe na terenu. Šo se tiče trenera, njegov odnos prema nama igračima je stvarno prekorektan. Sve i jedan od igrača je maksimalno profesionalan na treningu. Odnos trenera sa igračima često je i prijateljski, svi se družimo poslije treninga, utakmica ali sa maksimalnim uvažavanjem i poštovanjem prema šefu.

Za kraj, Vi kao kapitem ovog velikog kluba i igrač sa velikom iskustvom možete li nam reći koji su vaši savjeti za mlade igrače koji teže postati lideri u svojim timovima, posebno u malom nogometu?

Vidjeli ste i sami da sve vise mlađih igraca dobiva priliku za igru. Ono što me posebno raduje je to da su je na dobar način iskoristili, i odužili se dobrim partijama na terenu. Bitno je da nastave ovako trenirati, truditi se i igrati, jer isti ti će sutra biti nosioci igre naše Sloge. Za kraj želim jos jednom da se zahvalim našoj najboljoj publici koja nas prati, kao i našim sponzorima koji nam pomažu tokom čitave sezone, i bez kojih svi ovi uspjesi i rezultati ne bi bili mogući.

Sahatkulula.ba/Sead M.

Komentari