Intervju s Admirom Zukanom, poznatijim kao Horka, donosi uvid u perspektivu jednog od najistaknutijih igrača u ligi, čiji je doprinos konstantan od osnivanja kluba. Kao profesionalac koji uvijek daje sve od sebe na terenu, Horka ima važnu ulogu u uspjehu MNK Sloge. Sada, pogledajmo šta nam Horka ima reći o nekim ključnim temama:

Kako ocjenjujete dosadašnji uspjeh MNK Sloge ove sezone i koji su ključni faktori koji su doprinijeli napretku da se sada Sloga nalazi na diobi drugom mjesta?

Pa krenuli smo sa skromnim ambicijama, opstanak i ulazak u play off, ako bude moguće. Ključni faktori su sigurno zajedništvo u ekipi, i općenito odlična atmosfera u ekipi, kao i odličan rad trenera Gvozdena.

Kako biste opisali atmosferu unutar svlačionice MNK Sloge i kako ta atmosfera utječe na rezultate na terenu?

Atmosfera je vrhunska. Sama činjenica da poslije 3 vezana poraza nismo poklekli nego se još više uzdigli, pokazuje da dišemo kao jedan, i to sigurno doprinosi trenutnim rezultatima, koji su van očekivanja.

Koje su najveće snage vašeg tima, a u čemu vidite potencijal za unapređenje u nastavku sezone?

Nasa najveća snaga su naši navijači, koji su sigurno broj 1 u Premijer ligi. Također tu bih izdvojio našu požrtvovanost, ali i iskustvo koje mi starosjedioci posjedujemo s obzirom na staž u najvišem rangu. Kao potencijal bi želio da ostanemo konstantni do kraja, i sigurno da ćemo se puno pitati.

Koje su ključne lekcije koje ste naučili kroz svoje iskustvo u malom nogometu, a koje prenosite mlađim igračima u klubu?

Život i sport daju mnoge lekcije, naučio sam da se ništa ne dobija preko noći i da se upornim i predanim radom sve postiže. Prvenstveno to želim da im prenesem, kao i to da poštuju starije i prepisuju znanja, pogotovo od nas koji ostavljamo neke upečatljive tragove.

Kako se nosite s ozljedama i umorom tokom sezone, te kako to utječe na vašu igru i motivaciju?

Pa sigurno da je kvalitetan odmor važan koliko i sam trening. Kroz masaže, kvalitetan san i uz porodicu punim baterije da bih bio motivisan i kvalitetan prema igri.

Kako biste opisali podršku koju pružaju navijači MNK Sloge i koji su najbolji trenuci koje ste doživjeli na terenu?

Odnos prema navijačima je neopisiv, tu su da nas podignu i daju vjetar u leđa kada je loš i kada ne idu. Pobjeda protiv Mostara je sigurno nešto po čemu ću sigurno pamtiti trenutke u Slogi.

Kako se pripremate za utakmice protiv jakih suparnika, i kako pristupate takvim izazovima kao tim?

Tim utakmicama se pristupa kvalitetnom analizom koju nas stručni štab odradi, daju nam upute tako da je nama dosta jednostavnije igrati, mada su to većinom ekipe koje se, sto bi se reklo u dušu poznaju.

Možete li podijeliti neka od najupečatljivijih iskustava koja ste doživjeli kao član MNK Sloge ove sezone?

Pa sigurno da ima dosta upečatljivih trenutaka, od niza od 5 pobjeda, i drzanja liderske pozicije, nastavka serije golova, fantastičnog odnosa sa navijačima, a najviše od ostalog mi je moj odnos sa najmlađim igračima u ekipi, gdje se ponekad spuštam i na njihov nivo, kako bi im ukazao na ispravan put, što je za mene sigurno posebno upečatljivo.

I za kraj, kako se osjećate kao trener u MNK Vitezu i kakav je vaš pristup vođenju ekipe u ovom natjecanju?

Kao trener sam isti kao i igrač, strastven, fokusiran i predan poslu, tako da je i moj pristup samim utakmicama, takav. Ove godine se pokazalo da ima smisla i da je to pravi recept, s obzirom da smo izborili play off.

Autor: Sahatkula.ba/S.M.

Komentari