Draga braćo i poštovane sestre!
Večeras, sa akšam-namazom, ulazimo u veličanstveni ramazan u kojem musliman saznaje koje su mu obaveze prema Allahu promakle, to je mjesec u kojem svaki musliman nastoji da se očisti od grijeha i umogostruči dobra djela. U njemuje šansa da musliman iz njega izadje oproštenih grijeha,jer – “ Ko isposti ramazan vjerujući nadajući se nagradi, bit će mu oprošteni grijesi.”
Ramazan je prilika da se čovjek očisti i opere od grijeha pa se stoga natječimo u činjenju dobrih djela.
Ramazan je mjesec strpljena, strpljenje je snaga volje, od ramazana moramo naučiti kako da ojačamo svoju volju. Moramo se se tokom mjeseca ramazana pripremiti za takvaluk, moramo uzdignuti svoj duh duh u njemu. Najpotrebnije nam je da se okoristimo mjesecom ramazana kako bismo popravili svoj odnos sa Allahom. Moramo popraviti naš odnos prema Allahu, ali i prema nama samima.
Pred vratima smo Ramazana, mjeseca Kurana,mjeseca obnove imana, proljeća islamskog života, mjeseca koje će nas očistiti, zato se moramo okoristiti njime, moramo se opskrbit takvalukom, iz njega izači sa zarađenim rahmetom i magfiretom.
Molim Allaha, da nama oprosti, molimo Ga za oprost jer On oprašta grijehe i molostiv je.
Molimo Ga, odazvat će nam se
Muslimanima u Bosni i Hercegovini, želim da ramazan provedu u miru, ibadetu, sa svojim porodicama i komšijama. Ramazan šerif mubarek olsun

Komentari