U nastojanju da unaprijedi turističku ponudu i potakne ekonomski razvoj na planinskim područjima, Ministarstvo Privrede Srednjobosanskog kantona u suradnji sa Vladom Srednjobosanskog kantona nedavno je dodijelilo koncesiju za izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje skijališta na Vlašiću na lokalitetu ”Babanovac-Markovac”. Koncesija je dodjeljena Privrednom društvu ”Ozon” d.d. Travnik

Ovaj korak predstavlja značajan impuls za turizam i privredu planine Vlašić, koja već godinama privlači ljubitelje zimskih sportova i prirodnih ljepota. Skijalište na Vlašiću, sa svojim raznolikim stazama i prirodnim potencijalom, ima kapacitet da postane ne samo regionalna već i međunarodna destinacija za skijaše i turiste koji traže avanturu u prirodi.

Koncesija će omogućiti ”Ozon” d.d. Travnik da preuzme punu odgovornost za razvoj i održavanje skijališta, uključujući infrastrukturu, sigurnost posjetitelja, održavanje staza i okoline te promociju destinacije. Očekuje se da će ovo partnerstvo donijeti značajan ekonomski i socijalni prosperitet regiji kroz otvaranje novih radnih mjesta, podršku lokalnim dobavljačima te povećanje turističkih prihoda.

Komentari