Karate Klub Sloga je danas organizovao svečani doček za tri reprezentativke koje su donijele ogromnu radost i ponos svojoj zajednici. Posebno se istakla Ismaila Abazović, najbolja karatašica na Balkanu u kategoriji djevojčice do 13 godina, -44kg, koja je osvojila zlatnu medalju.

Ismaila Abazović, kao najbolja u svojoj kategoriji, postavila je nove standarde i inspirisala mnoge mlade sportiste u našoj zemlji. Čestitke i pohvale stižu sa svih strana, a njen uspjeh proslavljao se sa puno emocija i ponosa.

Tokom svečanog dočeka, reprezentativkama su uručeni pokloni i cvijeće od strane Općine Gornji Vakuf – Uskoplje, na čelu sa načelnikom Seadom Čauševićem, kao i od Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona, koje je predstavljao Esmin Hajdarević.

Ovaj uspjeh nije samo veliki trenutak za Karate Klub Sloga, već i za cijelu zajednicu koja se okupila kako bi proslavila ovaj izuzetan rezultat. Svečanost je bila ispunjena radošću, ponosom i zahvalnošću prema našim mladim sportistkinjama koje su, osim što su postigle vrhunske rezultate, pokazale i pravi sportski duh i borbenost.

Ismailin uspjeh posebno je inspirativan za mlade sportiste u Gornjem Vakufu – Uskoplju, koji sada imaju pred sobom primjer kako se predanim radom i trudom mogu ostvariti veliki snovi. Njen uspjeh je podstrek za sve nas da vjerujemo u svoje sposobnosti i da nikada ne odustajemo od svojih ciljeva.

Bravo za naše zlatne djevojke! ❤️

Kompletan fotoizvještaj pogledajte na linku ispod:

https://www.facebook.com/share/p/TXpR7fv3KDeoG8bt/?mibextid=WC7FNe

Komentari