Povodom manifestacije obilježavanja Dana općine Gornji Vakuf – Uskoplje, Muški rukometni klub Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje organizuje rukometni turnir za generaciju 2008. godište! 🏆

📅 Datum: 15.09.2024, Nedjelja
📍 Mjesto: Sportska dvorana Gornji Vakuf – Uskoplje
⏰ Početak turnira: 10:00h

Naš grad imat će priliku ugostiti 5 ekipa koje se nalaze u samom vrhu omladinskog rukometa u Bosni i Hercegovini. Posebno smo ponosni što će učesnici turnira biti i ekipe koje su poznate po svojim odličnim školama rukometa.

🤾‍♂️Grupu A činit će ekipe MRK Sloga, Hrvatski Rukometni Klub Čapljina i Škola Rukometa Sedmerac, dok će se u grupi B naći ekipe Rukometni Klub Maglaj, RK Izviđač Agram i Škola rukometa Čelik Junior

Ovi timovi donose vrhunski omladinski rukomet u naš grad, i nema sumnje da će turnir biti veoma kvalitetan. Pored kvalitetnih ekipa, potrudili smo se da pravdu na ovom turniru dijele sudci iz samog vrha naše države, koji su svojim respektom prepoznatljivi i van granica Bosne i Hercegovine. O svemu tome, kao rasporedu utakmica i detaljnom predstavljanju ekipa, ćemo pisati u narednim danima.

Dođite i podržite naše mlade rukometaše, uživajte u uzbudljivim utakmicama i budite dio ovog posebnog događaja koji slavi sport i zajedništvo povodom Dana naše općine.

Vidimo se na tribinama!

Komentari