Načelnik općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević je izrazio punu podršku spin ekipi Sportsko-ribolovnog društva “Vrbas” koja će predstavljati našu zajednicu na Kupu Jadransko-Podunavskih zemalja, koji će se održati u Bugarskoj od 25. do 30. septembra. Ovaj prestižni događaj okuplja najbolje sportske ribolovce iz cijele regije, a naša ekipa ima priliku da pokaže svoje vještine i sportski duh na međunarodnom nivou.

Takmičenje, koje se organizuje na međunarodnim vodama, predstavlja značajan izazov, ali i priliku da naši ribolovci pokažu svoje sposobnosti, kako u tehničkom dijelu sporta, tako i u očuvanju ribolovnih resursa i prirodnog okoliša. Načelnik je istakao važnost ovog takmičenja za promociju sportskog ribolova i podizanje svijesti o ekološkom očuvanju rijeka i jezera.

Uz najbolje želje, načelnik je poručio ekipi “Vrbas”: “Sretno i bistro našim takmičarima! Vjerujemo u vaš uspjeh i nadamo se da ćete se kući vratiti s medaljama, ali i sa novim iskustvima koja će vas još više ojačati kao ekipu.”

Cijela zajednica s nestrpljenjem očekuje rezultate takmičenja i ponosi se činjenicom da naši sportski ribolovci predstavljaju našu općinu na ovako značajnom događaju.

Sead Muminović/Sahatkula.ba

Komentari