U Bugojnu je, s ciljem promocije organske proizvodnje, klasterskog umrežavanja i razmjene iskustava, održan 13. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma. Organizator ove tradicionalne manifestacije su Klasteri 2 i 4- Ruralni razvoj, uz podršku Asocijacije “ORGANSKO” Srednjobosanskog kantona.

Prisutnima se u ime organizatora obratio Sejad Herceg, predsjednik Asocijacije organskih proizvođača SBK i Haris Haznedarević, pomoćnik načelnika Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu u Općini Bugojno.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice učesnicima za ovogodišnju Zlatnu jesen, Sabini Prokošak-Zumeri, Udruženju žena “Burma” i Islamu Haznedareviću. Za podršku umrežavanju klasterskih udruženja, zahvalnicu je dobio Klaster 2 RR, dok je specijalno priznanje uručeno načelniku ove općine Hasanu Ajkuniću.

Upućen je i poziv svim zainteresiranim građanima i poljoprivrednim proizvođačima da posjete ovu manifestaciju, čiji je cilj, između ostalog, da ukaže na značaj i ulogu mladih i žena u ruralnom razvoju.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Bugojno, kao i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a medijski pokrovitelj je Radio-televizija Bugojno i portal Bug.ba.

Bug.ba

Komentari