Četvrtak, 19 Septembra

Obavještavaju se poslodavci, da se od 11.09.2024. godine mogu prijaviti na Program sufinansiranja zapošljavanja Služba u suradnji sa poslodavcima 2024. Službe za zapošljavanje SBK/KSB.

Prijave na Program se evidentiraju u realnom vremenu, po datumu i vremenu primanja na protokol Službe za zapošljavanje SBK/KSB (ulica Hadži Ali-bega Hasanpašića bb, Travnik).

Prijave će se zaprimati u vremenu od 08:00 do 15:00 sati. Sve prijave će, u skladu sa pravilima Programa, biti provjerene.

Nezaposlena osoba mora biti prijavljena na evidenciju nezaposlenih, najmanje jedan dan prije podnošenja zahtjeva. Pored uredno popunjenog, potpisanog i opečaćenog prijavnog obrasca SP 2024, poslodavac je dužan dostaviti i sljedeću dokumentaciju:

-Uvjerenje Porezne uprave Federacije BiH o izmirenim porezima i doprinosima, ne starije od mjesec dana od dana podnošenja prijave za sufinansiranje/Obrazac prijave-Služba u saradnji sa poslodavcima 2024 (Obrazac SP) ili Sporazum s Poreznom upravom Federacije BiH o izmirenju duga po osnovu poreza i doprinosa. (Ukoliko poslodavac potpisuje više ugovora o sufinansiranju zapošljavanja po različitim mjerama, prilaže jedan original navedenih dokumenata i kopije istih za ostale mjere na koje je aplicirao.)

-Dokaz o glavnom računu (karton deponovanih potpisa, ugovor o tekućem računu sa bankom ili potvrda o računu)

Isti poslodavac može zaključiti samo jedan (1) ugovor o sufinansiranju zapošljavanja za jednu osobu.

Neuredni i nepotpuni zahtjevi, neće se vrednovati.

Javni poziv bit će otvoren do utroška planiranih sredstava.

Link za preuzimanje programa:

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://szzksbsbk.com.ba/wp-content/uploads/2024/09/Program-sufinanciranja-zaposljavanja-SBK-2024-godine.pdf

Travnicki.INFO

Komentari