Na prijedlog Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Vlada je na 134. sjednici usvojila odluke koje se odnose na raspodjelu finansijskih sredstava privatnim preduzećima na području kantona, a u cilju podrške tekućem poslovanju i upošljavanju novih radnika.

Usvajanjem ovih odluka raspoređena su sredstva u ukupnom iznosu od 589.861,16 KM za 33 poslovna subjekta iz drvoprerađivačke i metaloprerađivačke industrije, te iz oblasti obrtništva, za upošljavanje novih 127 radnika.

Pored toga, usvojena je Odluka o raspodjeli dijela sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za podršku skijalištima i razvoju turizma“ za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 78.000,00 KM za 11 privrednih subjekata.

U oblasti podrške upravljanja kvalitetom podržano je privredno društvo „Bimont-Com“ d.o.o. Vitez za sufinansiranje troškova uvođenja standarda „SA 8000“.

Ministarstvo u svojim planovima i programima ima i niz novih odluka podrške privredi kantona koje će podržati na narednim sjednicama Vlade.

Komentari