Projekat “Vidikovac Hrasnica” je projekat omladine iz Hrasnice koji je na početku podržala Omladinska banka BiH. Nosioci ovog projekta su Sead Muminović, Tarik Hamzić, Sabahudin Delić, Armin Muratspahić i Sanid Zahirović.

Ovi neumorni momci su dali dio sebe, trošili svoje slobodno vrijeme i šta sve ne, samo da bi ovaj projekat ugledao svijetlo dana. Na ideju smo došli jer u Hrasnici nema nijedno mjesto gdje bi se moglo odmoriti, popiti kafu, i na kraju roštilj potpaliti i uživati u slobodnom vremenu. Ovu ideju mještani našeg sela su rado prihvatili i maksimalno podržali“, kazao je Sead Muminović, nosilac projekta.

Ovom prilikom je želio i da se zahvali Salemu Muminoviću – Taletu koji je ustupio svoj dio zemlje da bi imali pogodno mjesto za ovaj šadrvan, zatim Omladinskoj banci koja je podržala ovaj projekat, načelniku općine Gornji Vakuf – Uskoplje Seadu Čauševiću koji im je donirao blokove i cement za izgradnju. Posebnu zajvalnost duguju i mještanima Hrasnice i dijaspori Hrasnice, koja je finansijski ili svojim radom doprinijela da ovaj projekat bude uspješno završen.

Bez ove omladine ovo ne bi bilo ništa moguće, ovi momci, njih oko 20-25 su uvijek bili tu na raspolaganju da pomognu, da rade, da požurivaju svoje poslove kući ili ih čak odgađaju da bi bili tu na izgradnji šadrvana. Zaista velika je ovo bila čast i zadovoljstvo raditi sa ovakvom omladinom. Hrasnica je dobila mjesto o kojem će se dugo pričati, mjesto gdje će se sjediti, odmarati, i veseliti naši mještani. Ovo je jedan samo u nizu projekata koje ćemo ako Bog da u narednom periodu realizovati, i vjerujem da sa ovom omladinom možemo puno toga postići!“, istakao je Sead Muminović, nosilac projekta.

Naila Čaušević/ Sahatkula.ba

Komentari