Ministar privrede Srednjobosanskog kantona Nisvet Hrnjić danas je u prostorijama Ministarstva privrede upriličio potpisivanje Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona.

Pravo na korištenje navedenih sredstava ostvarilo je ukupno 63 obrtnika.

Odlukama Vlade Srednjobosanskog kantona izdvojena su sredstva u iznosu od 153.453, 72 KM za 31 novoosnovani obrt za sufinansiraje troškova doprinosa, 74.758,40 KM izdvojeno je za 16 postojećih obrta za sufinansiranje dijela doprinosa za zapošljavanje 17 novih radnika, te 15.466,00 KM izdvojeno je za 16 postojećih obrta za sufinansiranje dijela minimalne neto plate za 38 postojećih uposlenih radnika, odnosno 407,00 KM po uposlenom radniku.

Po potpisivanju ugovora, obrtnici su upoznali ministra Hrnjića o svakodnevnom radu i problemima s kojima se susreću, te su iznijeli niz korisnih prijedloga u ovoj oblasti kao i nadu da će se programi subvencija u okviru Ministarstva privrede nastaviti i u narednom periodu. Posebno su naglasili objektivne kriterije na Javnim pozivima i iskazali zahvalnost za kontinuiranu finansijsku podršku Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona će nastaviti i dalje da pruža podršku, a sve u cilju razvoja privrede kantona.

Komentari