U okviru projekta „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje“ kojeg provodi Udruženje za poduzetništvo i posao “LiNK” iz Mostara u saradnji sa partnerima: Općina Gornji Vakuf- Uskoplje, JU Službe za zapošljavanje SBK i HNK, Općina Jablanica, Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“, JU Srednja škola Jablanica, Mašinski fakultet Mostar, Jablanit d.o.o. Jablanica i ATT d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje. Uz pomoć ovog projekta znatno su ojačani kapaciteti Mješovite srednje škole “Gornji Vakuf” s ciljem pružanja praktične obuke za 𝐂𝐍𝐂 𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞.

Na ovaj način, učenicima je omogućena praksa na CNC strugu što će rezultirati stjecanjem vještina te usvajanjem temeljnih znanja koja su neophodna za obradu materijala, kao i mogućnost zaposlenja.

Projekat „Mentorstvom do snažnijih lokalnih partnerstava za zapošljavanje“ se provodi u okviru programa „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ koji finansira Evropska unija u iznosu od 4 miliona eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Sahatkula.ba

Komentari