U subotu je u našoj Sportskoj dvorani odigrana dugo najavljivana utakmica Sloge protiv Zrinjskog.

Možemo reći da nijedna naša utakmica do sada nije odigrana u tužnijoj atmosferi. Dan prije utakmice na bolji svijet preselio je Semir Demirović, dugogodišnji sekretar MRK “Sloga”, a tri sata prije utakmice održana je dženaza. Naša Dalila je na dan utakmice imala smrtni slučaj u porodici, ali je ipak izrazila želju da nastupi. Zbog svega navedenog svi naši planovi oko organizacije ove utakmice pali su u vodu. Zagrijavanje je izvršeno bez puštanja muzike, a utakmica je počela učenjem Fatihe i minutom šutnje kao posljednji pozdrav za rahmetli Semira“, saopšteno je iz ŽRK “Sloga”.

Iako su Pahuljice zbog cijele situacije bile u zaostatku, i gošće su imale prednost, u samoj završnici preuzimaju vodstvo i susret završavaju rezultatom 28:22.


Za ŽRK SLOGA nastupile su: Lamija Ljubunčić, Larisa Burko (5 golova), Hadžiabulić Sarah (5 golova), Milanović Edina, Iman Imamović, Ema Jareb (5 golova), Aida Abazović, Dalila Abazović (1 gol), Šejla Kasumović, Amina Delić, Naida Milanović (15 odbrana), Sajra Vele(1 gol), Zahida Zajmović (4 gola), Irma Milanović, Jasmina Osmanović (7 golova), Taiba Dizdarević.

Trener Fuad Mahmutović, pomoćni trener Veliša Smoljić, službeni Senad Ohran i Muamer Zukić.

Ovu sjajnu pobjedu poklanjamo našim navijačima koji su došli u velikom broju i pokazali da Gornji Vakuf – Uskoplje živi za svoju djecu. Naredno kolo gostujemo u Brčkom, protivnik je preiskusna ekipa Jedinstva. Bez obzira na sve na ovu utakmicu nećemo ići sa bijelom zastavom. Uskoro najava utakmice“, poručili su iz ŽRK “Sloga”.

Sahatkula.ba

Komentari