U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, u ponedjeljak 28.11.2022. godine objavljen je treći ciklus Javnog poziva za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji. 

Prijave se mogu podnijeti putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba od 07. decembra 2022. godine dok je krajnji rok 30. decembar 2022. godine do 15:00 sati.

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren treći ciklus za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji.

Za razliku od prethodnih javnih poziva za uvođenje standarda i certifikaciju u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji u ovom javnom pozivu udruženja su prihvatljiv podnosilac prijave samo u slučaju ako se projektni prijedlog odnosi na uvođenje oznake geografskog porijekla i to:

Zaštićena oznaka porijekla (ZOP),
Zaštićena oznaka geografskog porijekla (ZOGP),
Garantovano tradicionalni specijalitet (GTS)
Ukupna raspoloživa sredstva za podršku uvođenja standarda/sistema kontrole kvalitete i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji (za sve cikluse/javne pozive) iznose do 1.000.000,00 KM.

Više informacija o javnom pozivu je dostupno na linku ispod:

OTVOREN TREĆI CIKLUS: Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške uvođenju standarda i certifikaciji u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji – EU4Agri

Komentari