Izvor: Turistička zajednica SBK

Zimska turistička sezona 2022/2023 na području Srednjobosanskog kantona u organizaciji Turističke zajednice SBK/KSB bit će zvanično otvorena u petak, 16. decembra uz dvodnevnu zabavu u okviru Šankanja na Vlašiću.

Svečana ceremonija otvorenja zimske turističke sezone održat će se u hotelu Sunce na Vlašiću sa početkom u 15 sati. Nakon obraćanja zvanica biće upriličeno i otvorenje izložbe fotografija i dokumenata “Babanovac, srce planine Vlašić” u organizaciji Kantonalng arhiva Travnik.

Turistička zajednica SBK

Iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona ističu da posjetitelje na Vlašiću, 16. i17. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje sa Djeda Mrazom, igrama bez granica na snijegu, kao i koncerte popularnih regionalnih muzičkih zvijezda u okviru manifestacije “Šankanje” koju organizira Sol Azur-Buena Vista, očekuje najveći ski opening ove zime u Bosni i Hercegovini.

Turistička zajednica SBK

Jedanaesto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u Bosni i Hercegovini, popularno Šankanja ove godine na Vlašić dovodi popularne regionalne muzičke zvijezde Acu Pejovića, Nenu Murića, Džejlu Ramović, Amela Ćurića, Mirzu Selimovića i druge.

“I ova zimska turistička sezona svim zaljubljenicima u zimske sporstko-rekreativne aktivnosti i sadržaje na Vlašić sasvim sigurno donosi odličnu zabavu i vrhunski doživljaj prilagođen svim generacijama”, kazao je direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević.

Turistička zajednica SBK

Matošević je također istaknuo da su srednjobosanska skijališta veoma konkurentno zimsko odredište i popularna zimska turistička destinacija koja zauzima važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine te da pored popularnog ski centra Vlašić, na području ovoga kantona  još šest skijališta manjeg kapaciteta nude različite vrhunske zimske doživljaje.

ba.n1info.com

Komentari